Uploaded image for project: 'Minecraft: Java Edition'
  1. Minecraft: Java Edition
  2. MC-102492

No Ambient.cave sounds playing while inside both Single and Multiplayer/Realms worlds

    XMLWordPrintable

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Resolved
    • Resolution: Duplicate
    • Affects Version/s: Minecraft 1.9.4
    • Fix Version/s: None
    • Labels:
      None
    • Environment:
      Windows 8
    • Confirmation Status:
      Unconfirmed

      Description

      Hello, I've noticed that ever since 1.9 itself launched, I haven't heard any form of ambient noise playing (for the caves). They are in the game and work just fine however, because I can get them if I enter the /playsound command into the bar (/playsound ambient.cave ambient [player]). I just don't ever hear them play naturally in environments.

      The Ambience slider is turned all the way up to 100%, as is the sound volume. If I turn on the subtitles it will say "eerie noise," but there are none playing.

      I am currently running on Windows 8 through the 1.6.61 launcher, using version 1.9.4

        Attachments

          Issue Links

            Activity

              People

              Assignee:
              Unassigned Unassigned
              Reporter:
              Bookworm3456@gmail.com Madeline Ramos
              Votes:
              0 Vote for this issue
              Watchers:
              1 Start watching this issue

                Dates

                Created:
                Updated:
                Resolved: