Uploaded image for project: 'Minecraft Launcher'
  1. Minecraft Launcher
  2. MCL-1733

Cannot Connect to multiplayer server

    XMLWordPrintable

    Details

    • Confirmation Status:
      Unconfirmed

      Description

      Whenever I try to connect to a multiplayer-server i get a loading screen for about 30 secs. Then I get an error message: "Failed to connect to server - Failed to login: The authentication are currently down for maintenance"

      I have a working internet connection (I can write this , Magic Launcher shows that Login server is available, I can also log in and download the game using the original launcher and the server gets displayed as available).

      The login servers are also available, because other players can connect to the server (they're probably using Windows machines).

      I first expired this bug on Friday, 28th of October (after updating to 1.7.2).

      Reproducibility: Always

      Client log:

      [14:16:22 INFO]: Launching in /home/arne/.minecraft
      [14:16:22 INFO]: Client> Picked up _JAVA_OPTIONS: -Djava.net.preferIPv4Stack=true
      [14:16:23 INFO]: Client> [14:16:23] [main/INFO]: Setting user: exothermal
      [14:16:23 INFO]: Client> [14:16:23] [main/INFO]: (Session ID is token:2aa05915aa124fc2bf8136912039411e:5fa6a2f7bea3451e9202acc1caccf3b2)
      [14:16:24 INFO]: Client> [14:16:24] [Client thread/INFO]: LWJGL Version: 2.9.0
      [14:16:25 INFO]: Client> [14:16:25] [Client thread/INFO]: Reloading ResourceManager: Default
      [14:16:25 INFO]: Client> 
      [14:16:25 INFO]: Client> Starting up SoundSystem...
      [14:16:25 INFO]: Client> Initializing LWJGL OpenAL
      [14:16:25 INFO]: Client>     (The LWJGL binding of OpenAL.  For more information, see http://www.lwjgl.org)
      [14:16:25 INFO]: Client> OpenAL initialized.
      [14:16:25 INFO]: Client> 
      [14:16:25 INFO]: Client> [14:16:25] [Sound Library Loader/INFO]: Sound engine started
      [14:16:26 INFO]: Client> [14:16:26] [Client thread/INFO]: Created: 512x256 textures/blocks-atlas
      [14:16:26 INFO]: Client> [14:16:26] [Client thread/INFO]: Created: 256x256 textures/items-atlas
      [14:16:29 INFO]: Client> [14:16:29] [Client thread/INFO]: Connecting to exocore.de, 25565
      [14:16:47 INFO]: Client> [14:16:47] [Client thread/WARN]: Unable to play empty soundEvent: minecraft:music.menu
      

      Server log:

      [13:21:27] [Server thread/INFO]: GameProfile{id='null', name='exothermal'} (/95.91.250.117:56181) lost connection: Disconnected

        Attachments

          Issue Links

            Activity

              People

              • Assignee:
                Unassigned
                Reporter:
                exothermal Arne
              • Votes:
                0 Vote for this issue
                Watchers:
                2 Start watching this issue

                Dates

                • Created:
                  Updated:
                  Resolved: