[MC-103177] Missing subtitles for polar bears, strays, husks, and wither skeletons Created: 07/Jun/16  Updated: 31/Jul/16  Resolved: 31/Jul/16

Status: Resolved
Project: Minecraft: Java Edition
Component/s: None
Affects Version/s: Minecraft 1.10 Pre-Release 2, Minecraft 1.10, Minecraft 1.10.1, Minecraft 1.10.2
Fix Version/s: Minecraft 1.10.1, Minecraft 1.10.2

Type: Bug
Reporter: [Mod] FVbico (Steven Verberne) Assignee: [Mojang] Grum (Erik Broes)
Resolution: Fixed Votes: 11
Labels: None

Attachments: PNG File 1.10.2 fixed.png     PNG File 2016-06-10_22.15.01.png    
Issue Links:
Duplicate
is duplicated by MC-103307 Polar Bear Sounds Not Showing up on s... Resolved
is duplicated by MC-103358 Husk/Stray sounds not on subtitles Resolved
is duplicated by MC-103465 The sound of the new mobs do not appe... Resolved
is duplicated by MC-103636 In 1.10, Strays, Husks, Wither Skelet... Resolved
is duplicated by MC-104729 Strays, Husks, Polar bears, and Withe... Resolved
CHK:
Confirmation Status: Confirmed

 Description   

Since the stray, wither skeleton and husk got new sounds, they have no subtitles.



 Comments   
Comment by Ron Smalec [ 10/Jun/16 ]

This impacts 1.10 release as well. I have a video demonstrating it.

Comment by Marcus Johnson [ 10/Jun/16 ]

I was just about to make submit a report about this. I can confirm that Polar bears, Strays, Husks, and Wither Skeletons are missing their subtitles.

Comment by Roy Sajima [ 23/Jun/16 ]

Is this really fixed in 1.10.1? I can't see any subtitles.

Comment by [Mod] FVbico (Steven Verberne) [ 31/Jul/16 ]

Can anybody still confirm? For me they're all fixed.

Comment by Keybounce [ 31/Jul/16 ]

1.10.2? Sure. Give me a moment, and I'll get a URL/timestamp for you

Comment by Keybounce [ 31/Jul/16 ]

Here you go
https://youtu.be/Ro2p0AaFoeo?t=15m53s

I was playing captive minecraft 4, and a polar bear shows up when I expanded the world border. See it wandering around, making noise, and no subtitles.

1.10.2 release.

Comment by [Mod] FVbico (Steven Verberne) [ 31/Jul/16 ]

That's a modded game, I just attached a screenshot showing this is actually fixed as of 1.10.2 right now (mojang can fix this stuff using the launcher).

Comment by Keybounce [ 31/Jul/16 ]

OK, why does it work in your setup, but not in my setup?

Ahh, I see – you are saying that since i'm using forge to supply two information mods, that it is forge that is messing things up. Got it.

Comment by [Mod] FVbico (Steven Verberne) [ 31/Jul/16 ]

Like I said, mojang can fix some things through the launcher, that are related to sounds, languages, and alike.

The video you provided was from 12 Juli, and I've recently seen the launcher update some files, try again now.

Comment by Keybounce [ 31/Jul/16 ]

So these can be updated without changing the game version?!?

...

GAAAH. Support nightmare to have two different user-facing programs with the same identify.

Comment by [Mod] Pokechu22 [ 31/Jul/16 ]

Confirmed fixed on an unmodded 1.10.2 install.

Mojang can update most assets from the launcher since they're downloaded by the launcher. Notably, the main exceptions to this are textures and en-US.lang, since they're inside of the version jar. That said, those subtitles were inside of en-US.lang all along, so it doesn't matter; it's the sounds index where they're stored.

What could have caused this is a missing entry in the sounds.json asset file (which is downloaded by the launcher along with the sounds themselves). But I'm not sure if that's actually what happened here.

Oddly, when trying to read the sounds for these mobs with Burger it claims that they have no sounds (and no subtitles), both now and when I ran it when 1.10 first came out. But it works in-game...

Comment by [Mod] Pokechu22 [ 31/Jul/16 ]

Oh, that's very weird. Turns out burger was still using the 1.9 asset index. Switching it to the 1.10 asset index leads to it downloading a sounds.json that has polar bear and wither skeleton sounds. I'm guessing that the 1.9 index had empty ones for them because the 1.9 index was used for the 1.10 snapshots.

Even still, if you're using forge, it should have loaded the appropriate index for 1.10 (though it might have been out of date at that time). If it didn't, that's a launcher bug (since it's incorrectly handling a version JSON in a way that the version JSONs were indented to be used). If you can still reproduce this bug, then something weird is happening.

Comment by Keybounce [ 31/Jul/16 ]

Alright, testing with the captive minecraft map, and my captive polar bear exhibit is making all the expected sub-title sounds.

Generated at Sun Apr 22 09:11:53 CDT 2018 using JIRA 7.2.8#72010-sha1:dc33de34ffa065bef267bff4768b99ca94e2c00c.