Uploaded image for project: 'Minecraft (Bedrock codebase)'
  1. Minecraft (Bedrock codebase)
  2. MCPE-63121

Custom Blocks fail to load if register_to_creative_menu property is set

    XMLWordPrintable

Details

    • Bug
    • Status: Reopened
    • Resolution: Unresolved
    • 1.16.230.54 Beta, 1.16.220, 1.16.220.50 Beta, 1.16.210.53 Beta, 1.16.210.51 Beta, 1.16.210.50 Beta, 1.16.200.57 Beta, 1.16.200.56 Beta, 1.16.200.55 Beta, 1.16.200.53 Beta, 1.16.200.52 Beta, 1.16.200.51 Beta, 1.16.100.60 Beta, 1.16.30.53 RTX Beta, 1.16.100.58 Beta, 1.16.100.57 Beta, 1.16.100.56 Beta, 1.16.100.54 Beta, 1.16.100.53 Beta, 1.16.100.52 Beta, 1.16.100.50 Beta, 1.16.20.54 Beta, 1.16.20.53 Beta, 1.16.20.52 Beta, 1.16.20.50 Beta, 1.16.0.68 Beta, 1.16.0.67 Beta, 1.16.0.64 Beta, 1.16.0.63 Beta, 1.16.0.61 Beta, 1.16.0.59 Beta, 1.16.0.57 Beta, 1.16.0.58 Beta, 1.16.0.55 Beta, 1.16.0.53 Beta, 1.16.0.51 Beta, 1.15.0.55 Beta, 1.15.0.54 Beta, 1.15.0.53 Beta, 1.15.0.51 Beta, 1.16.0, 1.16.1, 1.16.10, 1.16.21, 1.16.20, 1.16.40 Hotfix, 1.16.100.59 Beta, 1.16.100, 1.16.201 Hotfix, 1.16.221 Hotfix
    • 1.15.0.56 Beta
    • None
    • Community Consensus
    • Multiple
    • 309574

    Description

      All custom blocks that are registered to the creative menu fail to load with following error.

      [Blocks][error]-block_definitions | C:/Users/%USER%/AppData/Local/Packages/Microsoft.MinecraftUWP_8wekyb3d8bbwe/LocalState/games/com.mojang/minecraftWorlds/NM5DXvP4AAA=/behavior_packs/FC_B | blocks/block_acacia.json | description | register_to_creative_menu | child 'register_to_creative_menu' not valid here.

      [Blocks][error]-block_definitions | C:/Users/%USER%/AppData/Local/Packages/Microsoft.MinecraftUWP_8wekyb3d8bbwe/LocalState/games/com.mojang/minecraftWorlds/NM5DXvP4AAA=/behavior_packs/FC_B | blocks/block_acacia.json | Failed to verify block

       

      I have attached the block file from this add-on and i have found some what of a work around to get it to work until it is fixed.

      if you remove the property "register_to_creative_menu" from the description the blocks will load and function properly. (they will not be in the creative menu but they will be available for /give commands and everything else)

      I hope this gets resolved quickly as it does make it much more tedious to test custom blocks.

      Thanks

       

       

      Attachments

        Issue Links

          Activity

            People

              Zephira Zephira
              Votes:
              72 Vote for this issue
              Watchers:
              47 Start watching this issue

              Dates

                Created:
                Updated:
                CHK: