Uploaded image for project: 'Minecraft (Bedrock codebase)'
  1. Minecraft (Bedrock codebase)
  2. MCPE-20496

/ Effect (speed) command does not work properly when using it on some mob

    XMLWordPrintable

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Resolved
    • Resolution: Fixed
    • Affects Version/s: 1.0.5.13, 1.0.6.0, 1.0.5.54, 1.1.0.0, 1.1.0.1, 1.1.0.3, 1.1.0.4
    • Fix Version/s: 1.2.3.6
    • Labels:
      None
    • Confirmation Status:
      Confirmed
    • Platform:
      Phone - Android - Samsung Galaxy S5 Mini
    • ADO:
      54383

      Description

      Update by [Minecraft] Mega_Spud (Jay Wells)

      The speed effect doesn't apply to all mobs/entities.

      What I expected to happen:
      I expected the command /effect @e speed 150 50 to apply to all entity/mobs

      What actually happened:
      Several mobs were unaffected.

      Steps to Reproduce:

      • Use the command /effect @e speed 150 50
      • Notice that some mobs are not affected

      List of mobs that don't appear to get the speed affect (update):

      • Creeper
      • Villager
      • Zombie
      • Pigman
      • Sheep

      Original Description:
      Steps to Reproduce

      1.Use the / effect (Speed) command on some mob for eg a zombie. As you can see the zombie still gets its normal speed instead of increasing it

        Attachments

          Activity

            People

            • Reporter:
              MAXS MAXS
            • Votes:
              2 Vote for this issue
              Watchers:
              3 Start watching this issue

              Dates

              • Created:
                Updated:
                Resolved:
                CHK: