Uploaded image for project: 'Minecraft (Bedrock codebase)'
  1. Minecraft (Bedrock codebase)
  2. MCPE-16347

Anvil Sound Does Not Play After Use

    XMLWordPrintable

Details

    • Bug
    • Status: Resolved
    • Resolution: Fixed
    • 0.15.2, 0.15.3, 0.15.10, 0.15.90.8, 1.0.5.54, 1.1.0.0, 1.1.0.1, 1.0.6.52, 1.1.0.5, 1.1.0.9, 1.1.0.55, 1.1.1.1, 1.1.1.51, 1.1.2.50, 1.1.3.1, 1.1.4.51, 1.2.0.2, 1.1.5.0, 1.2.0.9, 1.2.0.15, 1.2.0.18, 1.2.0.22, 1.2.0.25, 1.2.0.31
    • 1.2.1.1
    • Confirmed
    • Windows
    • 8139

    Description

      Verification builds:
      1.1.0.9 Retail

      Summary:
      When using an anvil, no sound is played when you complete the task.

      Steps to Reproduce:

      1. Combine or rename items in an anvil
      2. Remove the updated item from the anvil

      Observed Results:
      No sound is played.

      Expected Results:
      The sound "anvil_use.fsb" should be played
      (For reference, use the command /playsound random.anvil_use @p ~ ~ ~)

      Screenshots/Videos attached: Yes

      Notes:
      This used to be a multiplayer client-side only bug, but affects the host as well since the 1.1.* beta.


      Original Description:
      I've noticed a bug when connected as a multiplayer client, that certain sounds don't work, a horse or when using an anvil, for example.

      Steps To Reproduce:

      • Using an anvil, combine a book with a tool, no sound is played when you complete the action.
      • Ride a wild horse, when it throws you off, it should make a sound, but does not. Fixed in 0.15.90.8

      Attachments

        Issue Links

          Activity

            People

              Mega_Spud [Mojang] Mega_Spud (Jay Wells)
              Votes:
              10 Vote for this issue
              Watchers:
              7 Start watching this issue

              Dates

                Created:
                Updated:
                Resolved:
                CHK: