Uploaded image for project: 'Minecraft (Bedrock codebase)'
  1. Minecraft (Bedrock codebase)
  2. MCPE-134376

Structure blocks spawning dozens mobs everywhere when i try to clone them

    XMLWordPrintable

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Resolved
    • Resolution: Incomplete
    • Affects Version/s: 1.17.2 Hotfix
    • Fix Version/s: None
    • Confirmation Status:
      Unconfirmed
    • Platform:
      Windows

      Description

      so, I was attempting to clone a skeleton horse trap before it triggered to use as a trap for my friends that I play with, it saved fine as far as I know. though when I loaded it in, it didn't spawn just one, it repeatedly spawned up to dozens of them a second, and I repeated this experiment with the spider jockey mob to test of I would get the same result, and it ended up happening again and nearly crashing the game. and I came to the conclusion that if only affected mounted mobs, but I was loading in more mobs, and in this case its a pillager with some potion effects, and unlike most other mobs which worked fine, it happened again and there are many of them spawning per second. I attached a screenshot image of the pillagers spawning and being killed by command blocks. the command blocks are not spawning them its not to prevent the game from being unplayable. this is really causing an intense amount of lag and if the commands weren't running, the game would crash after roughly a minute.

        Attachments

          Activity

            People

            Reporter:
            SilentOne Owen Killian
            Votes:
            0 Vote for this issue
            Watchers:
            1 Start watching this issue

              Dates

              Created:
              Updated:
              Resolved: