XMLWordPrintable

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Open
    • Resolution: Unresolved
    • Affects Version/s: 1.17.0.50 Beta, 1.16.230.54 Beta, 1.16.220, 1.16.220.52 Beta, 1.16.221 Hotfix
    • Fix Version/s: None
    • Confirmation Status:
      Confirmed
    • Platform:
      Windows 10 - PC
    • ADO:
      506452

      Description

      With the recent Beta update to the game I have been getting a large amount of lag when activating RTX on my minecraft worlds. For context I am running this on a RTX 2070 Super and before could play with RTX on at 60FPS, around 75% usage and 24 chunks loaded. Now with a recent beta update my framerate drops to around 30fps while playing the game. Once more, looking at the usage of the gpu at the time of the framerate drops it is using only around 40% of my gpu meaning the game is somehow limiting how much of my gpu it is allowing me to use therefore creating this lag. Also the lag still persists even when I turn down the chunks to 8. 

      EDIT: After opting out of the beta I've found no issues with the framerate, ruling out the possibility of my PC being an issue.

        Attachments

          Issue Links

            Activity

              People

              Reporter:
              Brookster33 Brook Chisnall
              Votes:
              12 Vote for this issue
              Watchers:
              11 Start watching this issue

                Dates

                Created:
                Updated:
                CHK: