Uploaded image for project: 'Minecraft: Java Edition'
  1. Minecraft: Java Edition
  2. MC-86846

Changing a powered Command block from impulse/chain mode to repeat mode doesn't trigger it until repowering

    XMLWordPrintable

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Resolved
    • Resolution: Fixed
    • Affects Version/s: Minecraft 15w34b, Minecraft 15w44b, Minecraft 15w50a, Minecraft 15w51b, Minecraft 16w05b, Minecraft 1.9, Minecraft 1.9.1 Pre-Release 1, Minecraft 1.9.1 Pre-Release 2, Minecraft 1.9.1 Pre-Release 3, Minecraft 1.10.2, Minecraft 16w43a, Minecraft 1.11, Minecraft 1.11.2, Minecraft 17w06a, Minecraft 1.12.2, Minecraft 18w03b, Minecraft 1.13.1, Minecraft 1.13.2, Minecraft 19w04b, Minecraft 1.14 Pre-Release 2, Minecraft 1.14 Pre-Release 3, Minecraft 1.14 Pre-Release 4, Minecraft 1.14 Pre-Release 5, Minecraft 1.14.1, Minecraft 1.14.2 Pre-Release 1, Minecraft 1.14.2 Pre-Release 2, Minecraft 1.14.2, Minecraft 1.14.3, Minecraft 1.14.4 Pre-Release 1, Minecraft 1.14.4 Pre-Release 3, Minecraft 1.14.4 Pre-Release 4, Minecraft 1.14.4 Pre-Release 5, Minecraft 1.14.4 Pre-Release 6, 1.14.4, 19w34a, 19w35a, 19w36a, 19w37a, 19w38b, 19w39a, 19w40a
    • Fix Version/s: 19w41a
    • Confirmation Status:
      Confirmed
    • Category:
      Block states, Commands, Redstone
    • Mojang Priority:
      Normal

      Description

      I don't know whether or not this is intended to be this way, but i'll report it anyways just to be sure.

      When you place an impulse command block and put a command in it and then activate it, it works. But if you keep it powered and you change it from impulse to repeat, it wont trigger. It will trigger once it is turned off and turned on again.


      Additional description from KingSupernova:
      To clarify the description a bit, this occurs both if the block is set to "Needs Redstone" and is receiving power, and also if it's set to "Always Active". It's also worth noting that this is not fixed by updating the block, the setting must actually be changed back to Needs Redstone, then back to Always Active.

      This bug also occurs with impulse mode. Set it to Chain and Always Active and type in a command. Then change it to impulse. The command will not be run until it is changed to and from Needs Redstone.

        Attachments

          Issue Links

            Activity

              People

              • Assignee:
                slicedlime [Mojang] slicedlime
                Reporter:
                Exitrida Niels Lute
              • Votes:
                28 Vote for this issue
                Watchers:
                19 Start watching this issue

                Dates

                • Created:
                  Updated:
                  Resolved:
                  CHK: